Ústav chemického a environmentálneho inžinierstva
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie
Ľudia
 
       Ľudia
Skip Navigation Links
Pedagogickí pracovníci
Výskumní pracovníci
Technickí pracovníci
Doktorandi
Externí doktorandi
Ing. Monika Antošová PhD.


Kontakt:
Kancelária: D-2125
tel: +421 (0)2 59325 240
fax: 52496743
email: monika.antosova@stuba.sk

Rozvrh hodín
78910111213141516171819
P-------------
U-------------
S-------------
Š-------------
P-------------



Vzdelanie

1991: Ing. v odbore chemické inžinierstvo – Slovenská technická univerzita (STU) Bratislava

2007: PhD v odbore chemické inžinierstvo a riadenie procesov – Slovenská technická univerzita (STU) Bratislava


Kariéra
  • 1991: Katedra chemického a biochemického inžinierstva STU Bratislava (interný doktorand, vedecko-výskumný pracovník a externý doktorand)

Výskum člen výskumnej skupiny: Bioprocesové inžinierstvo
  • Aplikovaná biokatalýza (produkcia fruktooligosacharidov, produkcia fruktozyltransferázy chromatografické stanovenia obsahu sacharidov)
  • Preparatívna chromatografia bielkovín (separácia fruktozyltransferázy)



Publikačná aktivita

6 pôvodných článkov v recenzovaných časopisoch.

Najvýznamnejšie publikácie:
  • Antošová, M., Polakovič, M., Slovinská, M., Madlová, A., Illeová, V., and Báleš, V. Effect of sucrose concentration and cultivation time on batch production of fructosyltransferase by Aureobasidium pullulans CCY 27-1-1194. Chemical Papers 56(6), 2002, 394-399.
  • Antošová, M., Polakovič, M.: Fructosyltransferases: The enzymes catalyzing production of fructooligosaccharides. Chemical Papers 55(6), 2001, 350-358
  • Antošová M., Polakovič M., Báleš V.: Separation of fructooligosaccharides on a cation-exchange HPLC column in silver form with refractometric detection. Biotechnology Techniques 13(12), 1999, 889-892.
  • Madlová, A., Antošová, M., Polakovič, M., Báleš,V. Thermal stability of fructosyltransferase from Aureobasidium pullulans. Chemical Papers 54(6a), 2000, 339-344.
  • Madlová, A., Antošová, M., Baráthová, M., Polakovič, M., Štefuca, V., Báleš, V. Biotransformation of sucrose to fructooligo-saccharides: the choice of microorganisms and optimization of process conditions. Food Biotechnology (Bielecki, S., Tramper, J., Polak, J. eds) Progress in Biotechnology 17, Elsevier, Amsterdam, 2000, 151-155.
  • Madlová A., Antošová M., Baráthová M., Polakovič M., Štefuca V., Báleš V.: Screening of microorganisms for transfructosylating activity and optimization of biotransformation of sucrose to fructooligosaccharides. Chemical Papers 53(6), 1999, 366-369.
English